U FBiH ublažene epidemiološke mjere - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U FBiH ublažene epidemiološke mjere

Vlada Federacije BiH usvojila je danas preporuke Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva, koji je predložio nastavak postepenog ublažavanja mjera, a između ostalog i povratak navijača na tribine.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da su naredbe i preporuke donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od danas.

  • S obzirom na trend pada broja oboljelih od kovida 19, Vlada je prihvatila prijedlog Kriznog štaba da broj ljudi koji se mogu okupljati u zatvorenom prostoru bude povećan na 50, a na otvorenom na 100 osoba – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je moguće i organizovanje većih skupova uz posjedovanje negativnog antigenskog ili PCR testa ne starijeg od 48 časova ili potvrde da je lice preboljelo kovid 19 ne starije od šest mjeseci, ili potvrde o vakcinisanju.

  • Dozvoljeno je održavanje kongresa, konferencija i drugih edukativnih skupova kojima bi moglo da prisustvuje do 100 osoba, a ukoliko skup ima više od 100 osoba, potrebno je da učesnici zadovoljavaju jedan od tri uslova kao i za ostale velike skupove – piše u saopštenju.

Dozvoljeno je i održavanje profesionalnih sportskih takmičenja na otvorenom uz prisustvo gledalaca, te uslove korištenja do 30 odsto kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini.

Osobe na tribinama moraju nositi maske, a prilikom ulaska i izlaska sa stadiona obavezno je poštovanje epidemioloških mjera, za šta su zaduženi kovid redari.

  • Kantonalnim vladama i štabovima ministarstava zdravstva dozvoljeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva – ističe se u saopštenju.

Danas objavljeno

Šolc: “Za ‘štit’ – do 200 milijardi evra”

Vanja A

“Uhapšeno više osoba osumnjičenih za špijunažu”

Vanja A

Karlovac u pripravnosti zbog mogućih poplava

Vanja A

Ostavite komentar