U Domu zdravlja Banjaluka 20 zaraženih radnika - BIGportal.ba
Banja Luka

U Domu zdravlja Banjaluka 20 zaraženih radnika

Zaključno sa jučerašnjim danom imamo 20 zaraženih radnika u Domu zdravlja Banjaluka, od toga je 16 medicinskih radnika, potvrdila je direktor Doma zdravlja Nevena Todorović.

“To nam u budućnosti može predstavljati veliki problem. Ukoliko veći broj zdravstvenih radnika bude odsutan s posla po osnovu bolesti, kao kontakt ili pozitivna osoba, to nam može otežati pružanje zdravstvenih usloga našim pacijentima”, rekla je Todorovićeva za ATV.

Ona je objasnila da većina radnika virus donese iz zajednice, ali se ne može isključiti ni zaraza na poslu.

O čekanju rezultata na testiranje, Todorović kaže da se sve promijenilo. Prije mjesec i po dana čekalo se 24 sata, međutim danas zbog ograničenih ljudskih kapaciteta se čeka i duže od 48 sati.

“Ima staha kada pacijenti dobiju nalaz da su pozitivni na virus. Naročito ako imaju zdravstvene tegobe i to je apsolutno opravdano. Duži vremenski period se priča o fatalnim posljedicama korone. Očekivano je da se javi strah i neizvijesnost kod pacijenata”, kaže Todorović i objašnjava da postoje ljudi koji ne vjeruju u virus.

“Ima pacijenata koji misle da je sve ovo teorija zavjere. Virus postoji, kod nekih pacijenata da lakšu kliničku sliku, kod nekih težu. Ali brojke oboljelih govore da virus postoji”.

(ATV)

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 06.februar 2023. godine

Vanja A

Penzioneri u ponedjeljak dobijaju po 100 KM

M.

Parastos stradalim Srbima: Organizovan besplatan prevoz u Drakulić 5. februara

M.

Ostavite komentar