U cisterni u krugu firme krili 400 kilograma droge - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U cisterni u krugu firme krili 400 kilograma droge

Ante S., vlasnik firme iz Uskoplja, uhapšen je nakon što su u nedjelju pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u cisterni koja se nalazila u krugu ovog preduzeća pronašli oko 400 kilograma droge, saznaju “Nezavisne”.

Terete ga za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Kako nam je potvrđeno, ova velika zapljena skanka je rezultat višemjesečne istrage i koordinisane akcije na kojoj su radili Tužilaštvo BiH i SIPA.

Saznajemo da je na osnovu prikupljenih informacija cisterna firme, koja se inače bavi prevozom, trgovinom i građenjem, pretresena u krugu preduzeća. U njoj su bila veća pakovanja skanka, čija je ukupna težina 400 kilograma i za koju se sumnja da je bila namijenjena za dalju distribuciju.

Iako je droga pronađena u nedjelju, prostorije preduzeća i juče su bile pod blokadom i nadzorom Specijalne jedinice SIPA.

Pretresi ovog preduzeća, u čijim prostorijama je pronađena droga, i juče su vršeni, pa su izuzeti i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Kako je potvrđeno juče iz Tužilaštva BiH, u akciji je uhapšen jedan osumnjičeni, a vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko-tržištu na području zemalja EU dostiže vrijednost od više miliona KM.

Iz SIPA je juče saopšteno da je akcija sprovedena po naredbama Tužilaštva i Suda BiH.

“Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA uhapšena osoba biće predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje. Policijski službenici SIPA nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem dokumentovanja krivičnog djela”, rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA, ne navodeći detalje akcije.

Podsjećamo da je prošle godine krajem oktobra SIPA i na području Čapljine pronašla 300 kilograma droge, čija se vrijednost procjenjivala na oko dva miliona evra.

Droga je bila sakrivena u podrumu kuće u mjestu Gabela Polje, a veća količina vreća sa drogom bila je u kanalu za popravljanje automobila.

Narkotici su bili zapakovani u 19 vreća, a tada je u akciji, osim droge, pronađena i određena količina novca i oružja.

Ove akcije, u kojima je zaplijenjena ogromna količina droge višemilionske vrijednosti, rezultat su aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za sprovođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge s područja Albanije, preko Crne Gore, u BiH, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Republika Srpska vraća nadležnosti 10. decembra

M.

Počeo razgovor Putina i Bajdena

M.

Direktna poruka EU: “Morate da primjenite Sporazum o ZSO”

M.

Ostavite komentar