U cilju bolje infrastrukture: Postavljeni novi parkinzi za bicikle - BIGportal.ba
Banja Luka

U cilju bolje infrastrukture: Postavljeni novi parkinzi za bicikle

Novi parkinzi za bicikle postavljeni su ovih dana na više lokacija u širem centru grada, u okviru nastojanja da se unaprijedi biciklistička infrastruktura, poručili su iz Gradske uprave.

Novopostavljeni držači za parkiranje dvotočkaša su u obliku točka i locirani su kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Doma omladine, kod gradskog pozorišta „Jazavac“, ispred kancelarije za Pravnu pomoć u Boriku, na parkingu kod Parka „Mladen Stojanović“, ispred zgrade Pošte u Novoj varoši i u podnožju Banj brda.

-Takođe, u okviru ove iste javne nabavke, krajem prošle godine postavljena su nova mjesta za parkiranje bicikala na Trgu Krajine, pored RK „Kastel“, na lokaciji kod dječijeg igrališta u Ulici Branka Ćopića i u Ulici akademika Jovana Surutke kod broja 17- rekli su u Gradskoj upravi.

Podsjetili su da su novi parkinzi za bicikle u obliku oldtajmera, donacija Sport šopa „Jošo“ Banjaluka, nedavno su postavljeni i ispred Gradske uprave, u namjeri da se apeluje na upotrebu bicikala kao prevoznog sredstva kako bi se smanjio broj vozila u užem centru grada, a samim tim i emisija štetnih gasova, kao i potreba za dodatnim parking prostorom.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

KVAROVI NA MREŽI: Bez grijanja potrošači u dijelovima šest ulica

M.

Sljedeće sedmice tri dana “Otvorenih vrata”, ostalo za revakcinaciju

M.

U Banjaluci rođeno 8 beba

M.

Ostavite komentar