9. Novembra 2021.

U Češkoj počela proizvodnja Toyote Yaris

Big Portal

Toyota Motor Manufacturing Czech (TMMCZ) započela je proizvodnju Yarisa u svom proizvodnom pogonu u Kolinu.

Uporedo sa fabrikom Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), TMMCZ postaje drugi evropski pogon u kome se proizvodi ovaj model.

Toyota je uložila preko 180 miliona evra u rekonstrukciju fabrike za proizvodnju vozila A i B segmenta na svojoj TNGA B-platformi (Toyota New Global Architecture).

Kapacitet fabrike je sada proširen,a uvedene su tri smene radi povećanje proizvodnje Yarisa, kao i zbog uvođenja novog model Aygo X od 2022. godine.

“U poslednje tri godine izgradili smo nove proizvodne kapacitete, uspostavili nove logističke veze, instalirali modernu tehnologiju i, što je najvažnije, zaposlili smo skoro 1600 novih radnika”, istakao je Koreatsu Aoki, predsednik TMMCZ.

Foto: Toyota promo

Toyotina investicija sada takođe omogućava proizvodnju hibridnih električnih vozila u pogonima TMMCZ, što potvrđuje uspeh modela Yaris Hybrid, koji predstavlja 80% Yarisovog prodajnog miksa u Evropi.

Inače, hibridno-električni pogonski agregati za TMMCZ i TMMF proizvode se u fabrici Toyota Motor Manufacturing Poland.

“Ovaj događaj predstavlja uzbudljiv korak napred u budućnost TMMCZ-a, jer od sada ova fabrika počinje da proizvodi naš najprodavaniji automobil u Evropi. Toyotin evropski cilj prodaje iznosi 1,5 miliona plasiranih vozila do 2025. godine, a Yaris će igrati ključnu ulogu u dostizanju tog cilja. Istovremeno uvođenje platforme TNGA i hibridnih pogonskih agregata na linije u TMMCZ, u skladu je s našom strategijom u celom regionu”, rekao je Marvin Cooke, izvršni potpredsednik proizvodnje Toyote Motor Europe.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare