24. Januara 2022.

U čemu je tajna savršenih knedli za supu

Big Portal

Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smjesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lijepe. A bjelanca je obavezno da pjenasto umutite, pa da dodate žumanca. Tako će vam sigurno svaki put uspjeti.

Knedle ne morate da koristite samo u supi, možete i u pripremi graška, ali odlične su i ako ih stavite u gulaš.

Sastojci:

1 jaje

1 kašičica ulja

prstohvat soli

4 ravne supene kašike griza

Priprema:

Bjelance i žumance odvojite, pa bjelance pjenasto umutite. Zatim dodajte žumance i promiješajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promiješajte da se sjedini, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smjesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da smjesa malo nabubri. Kašiku umočite u supu i uzimajte smjesu, pa stavljajte u supu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se skuvajte i supa je gotova.

(Stvar ukusa)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare