U Bosni i Hercegovini 24 novozaraženih koronavirusom, dvije osobe preminule - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Bosni i Hercegovini 24 novozaraženih koronavirusom, dvije osobe preminule

Od ukupno 1.578 testiranih uzoraka u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini, 24 je pozitivnih na koronavirus. Preminule su dvije osobe, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Dan ranije je Bosni i Hercegovini, poređenja radi, testirano 1.855 uzoraka na koronavirus od čega je 26 novozaraženih. Preminule su dvije osobe.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.165 uzoraka od čega je 17 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Na području Federacije BiH, u protekla 24 sata preminula je jedna osoba iz Unsko-sanskog kantona.

Do sada je testirano ukupno 709.087 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 133.880 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 125.339 pacijenata.

U proteklih 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je jedan novi smrtni ishod iz prethodnog perioda (unesen retroaktivno) iz Zeničko-dobojskog kantona/županije.

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata je izvršeno testiranje 304 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod šest osoba.

Riječ je o jednoj muškoj i pet ženskih osoba od kojih su tri srednje i tri starije životne dobi.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Riječ je o ljudima starije životne dobi iz Trebinja i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.334 slučajeva virusa, a ukupno je preminulo 3.778 osoba u kojima je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od ovog virusa, do sada se oporavilo 49.257 osoba, a testirano je 283.497 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 80 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 33, a u drugim bolnicama 47. Na respiratoru je devet osoba.

U Republici Srpskoj trenutno je 778 osoba pod zdravstvenim nadzorom i nadzor je završen sa 192.732 osoba.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu Bosne i Hercegovine je testirano 109 uzoraka od čega je jedan bio pozitivan na koronavirus. Oporavljenih ni umrlih u prethodnom danu nije bilo. Aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u distriktu je trenutno 92.

Klix.ba

Danas objavljeno

Vakcine iz Srpske zbog isteka roka biće uništene u Beču

M.

Dodik danas sa predstavnicima Gasproma

M.

“Mač islama” ponovo u igri?

M.

Ostavite komentar