U Bosni i Hercegovini 19 novozaraženih koronavirusom, preminule tri osobe - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Bosni i Hercegovini 19 novozaraženih koronavirusom, preminule tri osobe

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata zabilježeno 19 novozaraženih koronavirusom, a tri osobe koje su bile pozitivne na virus su preminule, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Dan ranije je u BiH, poređenja radi, bilo 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH, je prijavljeno 889 uzoraka od kojih je 13 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su dva nova smrtna ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.405.

Do sada je testirano ukupno 696.805 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 133.709 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 124.369 pacijenata.

Republika Srpska

Od posljednjeg dnevnog izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 245 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod šest osoba.

Radi se o dvije muške i četiri ženske osobe, od kojih su tri srednje i tri starije životne dobi.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o osobi starije životne dobi iz Foče.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 64.273 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 3.753 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od koronavirusa do sada se oporavilo 46.948 osoba, a testirane su ukupno 280.473 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 123 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 51, a u ostalim bolnicama 72. Na respiratoru je 15 osoba (10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 5 u ostalim bolnicama. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.327 osoba, a nadzor je završen kod 192.018 osoba.

Brčko distrikt BiH

U Distriktu su na koronavirus testirana 184 uzorka i svi su bili negativni. Pet osoba se u posljednja 24 sata oporavilo od infekcije stoga je trenutno 112 aktivnih slučajeva zaraze.

Danas objavljeno

Zatvor za nazivanje Republike Srpske genocidnom

M.

Velika Britanija: Najmanje zaraženih od 4. jula

M.

Sjeverna Makedonija: Četvorici nekadašnjih visokih funkcionera izrečeno 25 godina zatvora

M.

Ostavite komentar