U Bijeljini preminula dva pacijenta od virusa korona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Bijeljini preminula dva pacijenta od virusa korona

U Kovid-bolnici u Bijeljini u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta pozitivna na virus korona, saopšteno je iz Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina.

U saopštenju je navedeno da su u Bijeljini preminula dva muškarca starije životne dobi, sa komorbiditetima i oba su bila priključena na respirator.

Stanje pacijenata u Kovid bolnici i dalje je teško, kao i prethodnih dana, upozoravaju iz ove zdravstvene ustanove.

“U Kovid-bolnici imamo 33 pacijenta. Pet pacijenata je uspješno izliječeno, a dva pacijenta su preminula od COVID-19. Na kiseoničkoj terapiji je 25 pacijenata, od kojih je jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali pacijenti pod terapijom”, navedeno je u saopštenju.

Stručni ljekarski tim bijeljinske bolnice je istakao da je na području Bijeljine i dalje je visok procenat pozitivnih na COVID 19 u odnosu na broj testiranih, (više od 20%), a nastavlja se i trend rasta broja pacijenata koji se upućuju u kovid-bolnicu.

Iz bijeljinske bolnice upućen je apel svim građanima da se pridržavaju obaveznih i preporučenih mjera, kako bi izbjegli katastrofalni scenario.

“Podsjećamo da je nošenje maske obaveza i na otvorenom prostoru gdje nije moguće ostvariti distancu od dva metra. Molimo vas da pored ove mjere lične zaštite, češto perete i dezinfikujete ruke i da izbjegavate veća okupljanja, jer to je najefikasniji način da sačuvate svoje i zdravlje ljudi oko vas”, poručeno je iz bijeljinske bolnice.

(BN)

Danas objavljeno

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

M.

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Ostavite komentar