1. Aprila 2020.

U Bijeljini četiri nova slučaja zaraze vrusa korona

Big Portal

U Bijeljini je devet lica pozitivno na virus korona, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

Prema podacima u 8.00 časova, u odnosu na jučerašnji dan na kodvid-19 pozitivne su još četiri osobe, očekuju se rezultati za devet uzoraka, a do danas su testirane 44 osobe.

Na virus korona pozitivan je pacijent iz Bijeljine koji je nedavno bio u bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana pojavila infekcija. On se nalazi u bolničkom karantinu na respiratoru.

U bolničkom karantinu s njim je i supruga čiji rezultat se očekuje, dok je kćerka negativna na virus korona, ali se nalazi u kućnom karantinu pod strogim nadzorom.

Pozitivan je i rezultat za suprugu dijaliznog pacijenta koji je pozitivan na kovid-19 i koji se nalazi u bolničkom karantinu, a njegova supruga je u Domu učenika.

Pozitivan je i nalaz za još jednog pacijenta koji se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka, a sa područja je Bijeljine.

On je trenutno na respiratoru, a njegova supruga takođe je pozitivna i nalazi se u karantinu u Domu učenika.

Iz bolnice navode da na području Bijeljine za sada postoje tri klastera, a u saradnji sa higijensko–epidemiološkom službom odmah je organizovano evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima.

“Bez obzira na trenutno stanje, nema mjesta panici, a oprez je podignut na najviši nivo”, poručuju iz bolnice.

Ponovljen je apel građanima da se uzdrže od kontakata, da bi bilo što manje zaraženih.

Pod nadzorom je trenutno 79 lica.

BN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare