2. Novembra 2019.

U BiH uskoro novi prihvatni centri za migrante

Big Portal

On je istakao da razmjere migrantske krize nisu katastrofalne, te da je situacija pod kontrolom.

“Ako vam kažem samo jednu činjenicu da je za dvije poslednje godine ušlo blizu 50.000 migranata, sad ih ima šest – sedam hiljada u BiH, to znači da je skoro 45 hiljada tih migranata otišlo dalje, pa i ovi će otići dalje”, rekao je Mektić.

“Mi nećemo dozvoliti da BiH bude takozvani hot-spot ovdje za sakupljanje tih migranata, ali sad imamo ozbiljnih problema pred zimu jer imamo divlji kamp sa blizu hiljadu migranata koji nisu ni približno slični nekim humanitarnim uslovima koji treba tu da vladaju.

Ali odmah da kažem da imamo neka rješenja za koja očekujem vrlo brzo da ćemo ih implementirati u smislu da ćemo uspostaviti neke prihvatne centre u BiH”, rekao je Mektić.

“Prije svega imamo obezbijeđena operativna sredstva EU u iznosu trenutno oko 12 miliona eura i kažem još jednom ako ne bude nekih namjernih političkih i drugih opstrukcija, ukoliko budemo obezbijedili sinergiju svih institucija da se možemo ozbiljno baviti sa tim problemom”, dodao je ministar bezbjednosti.

Mektić nije otkrio gdje će biti otvoreni migrantski centri:

“Ne mogu to da otkrijem gdje će biti zato što bi odmah sutra opštinska vijeća i skupštine zasjedale i digle revoluciju. Mogu da kažem da su objekti u vlasništvu Vlade Federacije BiH da ćemo ih dobiti na raspologanje i uspostaviti nove prihvatne centre”.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare