U BiH stiže visoki zvaničnik Evropske unije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U BiH stiže visoki zvaničnik Evropske unije

Johansson će, takođe posjetiti kamp Lipa zajedno sa predstavnicima Ministarstva bezbjednosti, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i drugih agencija UN-a.

Visoka zvaničnica Evropske unije Ylva Johansson razgovaraće krajem ove sedmice s bh. vlastima na državnom nivou, kao i s vlastima u Unsko-sanskom kantonu o sistemu upravljanja migracijama u našoj zemlji, najavljeno je iz Brisela.

Evropska komesarka za unutrašnje poslove doputovaće u Bosnu i Hercegovinu u četvrtak i sastati se s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, ministrom bezbjednosti, kao i premijerom Unsko-sanskog kantona i gradonačelnikom Bihaća.

Johansson će, takođe, posjetiti kamp Lipa zajedno sa predstavnicima Ministarstva bezbjednosti, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i drugih agencija UN-a, javja N1.

Iz Evropske komisije podsjećaju kako je u kampovima u Sarajevu i USK, koje finansira EU, smješteno oko 6.000 migranata te kako su institucije EU krajem prošle godine pružile podršku u osnovnim potrepštinama za migrante u kampu Lipa.

Johansson će, takođe, posjetiti Albaniju, s čijim će vlastima razgovarati o problemu migracija.

(Agencije)

Danas objavljeno

Sve ruske trupe napustile Kazahstan

M.

Zemljotres u okolini Bjelovara

M.

Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića

M.

Ostavite komentar