1. Novembra 2021.

U BiH preminula 41 osoba u prethodnom danu, 302 novozaraženih koronavirusom

Big Portal

Dan ranije je u Bosni i Hercegovini prijavljeno 289 pozitivnih uzoraka od 1.357 testiranih, međutim ti podaci nisu bili potpuni zbog toga što Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nije dostavio informacije o novozaraženima. U tom periodu preminulo je ukupno 27 osoba.

Federacija BiH

U protekla sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 924 uzorka, od čega je 249 pozitivnih na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Kantonu 10.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminule su 24 osobe i to iz Hercegovačko-neretvanskog, Srednjobosanskog, Bosanskopodrinjskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok je deset smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6.451.

Do sada je testirano ukupno 917.085 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 162.949 osoba.

Republika Srpska

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj je testirano 199 laboratorijskih uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 50 osoba.

U istom periodu je Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеnо 16 smrtnih slučајеvа.

Rаdi sе о dеvеt muškаrаcа i sеdаm žеnа, srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi, оd kојih su pо tri оsоbе iz Biјеljinе i Priјеdоrа i pо јеdnа iz Srpcа, Bosanskog Šаmcа, Dеrvеntе, Bosanskog Brоdа, Bilеćе, Nеvеsinjа, Lаktаšа, Brаtuncа, Prnjаvоrа i Bаnje Lukе.

Dо sаdа је u RS-u pоtvrđеnо 83.009 slučајеvа koronavirusа, а prеminula је ukupnо 4.761 оsоbа kоd kоје је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH su u posljednja 24 sata registrovana tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 170 laboratorijskih uzoraka. Preminula je jedna osoba usljed zaraze koronavirusom.

Oporavilo se 20 osoba, stoga je broj aktivnih slučajeva u distriktu danas 561.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare