5. Jula 2019.

U BiH i Hrvatskoj od jutros zaplijenjeno pola tone droge

Big Portal

U akciji kodnog naziva “Tebra” koja se tokom cijelog dana provodi na teritoriji Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaplijenjeno je ukupno 500 kilograma droge skank.

Službenici MUP-a Republike Hrvatske pronašli su i zaplijenili oko 200 kilograma droge skank, dok su na području Bosne i Hercegovine pripadnici SIPA-e pronašli blizu 300 kilograma narkotičkih sredstava.

Policijska akcija je počela jutros u Hrvatskoj, a uhapšeno je već desetak osoba koje se dovode u vezu s proizvodnjom i trgovinom narkotičkih sredstava, ali i drugih krivičnih djela poput paljenja automobila.

S druge strane, u BiH, tačnije u Ljubuškom, uhapšene su dvije osobe zbog sumnje na ista krivična djela.

“Aktivnostima rukovodi tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordiniše rad više desetina policijskih službenika na terenu, kao i komunikaciju sa kolegama u Hrvatskoj”, rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Akcija još uvijek traje i vrše se pretresi određenih lokacija i potraga za osumnjičenim.

Aktivnostima na području BiH rukovodi tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordinira rad više desetina policijskih službenika na terenu, kao i komunikaciju s kolegama u Hrvatskoj gdje se akcija provodi po nalogu USKOK-a.

(Klix.ba)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare