12. Aprila 2020.

U BG izliječeno dijete s teškim oblikom virusa

Big Portal

Kako se navodi, u KBC “Dr Dragiša Mišović” u ovom se trenutku leči 28 mališana starosti od 15 dana do 17 godina. Među njima su četiri bebe, prenosi telegraf.rs.

“Pacijenti su od jutros u dobrom opštem stanju. Među 28 mališana imamo četiri bebe od 15 do 40 dana, oni su dobro, sa svojim mamama, posle dve nedelje ćemo im raditi testove”, rekla je za RTS doktorka Olivera Ostojić.

Ona navodi da je bilo dva pacijenta s težim kliničkim slikama i da su to hronični pacijenti, jedno dete je neurološki pacijent, a drugo dete hroničan nefrološki pacijent.

“Na sreću, dečaka, neurološkog pacijenta od tri godine, juče smo otpustili. Inače, oboje su imali ozbiljne pneumonije, lečeni su po svim protokolima, uz konsultacije sa lekarima sa Instituta majka i dete. I druga devojčica verujem da će sutra ići kući”, objasnila je doktorka Ostojić.

Veća deca imaju potvrđene tipične pneumonije, ali one nemaju teži tok.

“U ovoj situaciji insistiramo da deca dođu i s blagom temperaturom koja traje dan-dva, ako kašljucaju, da idu u Dom zdravlja na trijažu, a ako imaju sumnju, da se testiraju i da dođu kod nas u bolnicu”, ističe Ostojićeva.

Do sada je dvadesetak dece otpušteno sa dvostrukim negativnim testom.

Sve deca obolela od koronavirusa leče se u KBC “Dr Dragiša Mišović”.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare