"U Beograd idem s najboljim namjerama" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“U Beograd idem s najboljim namjerama”

Crnogorski premijer Dritan Abazović, koji će 29. juna doputovati u zvaničnu posetu Beogradu, rekao je da u Beograd ide s najboljim namerama.

On je rekao da je Crna Gora u situaciji da sa svim zemljama u regionu ima izuzetno dobre odnose.
Nakon susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jasno je, kazao je, da će dobre volje biti i sa druge strane.
Neka pitanja, prema njegovim rečima, treba rešiti, a kao prvu dobru vest najavio je razmenu ambasadora dveju zemalja.

Pomenuo je i pitanje izručenja Svetozara Marovića, za kojeg je rekao da se slobodno šeta umesto da je pod krivičnim sankcijama.

“Idemo u dobrom duhu. Imaćemo sastanke u Privrednoj komori. Pokušaćemo da promovišemo i naš turizam u Srbiji”, rekao je Abazović.

Govoreći o Temeljnom ugovoru sa SPC ponovio je da će to pitanje biti brzo zatvoreno.

Ponovio je da ne treba robovati datumima, ali da stručni timovi treba da sada da sagledaju tekst i onda ako sve bude u redu, ostaje pitanje formalnosti.

“Imali smo neke razlike u odnosu na tekst koji je bio pripremljen od ranije vlade, sada mislim da je to sve kako treba. Već sam rekao, za nas nema tabu tema, neće se nijedno pitanje gurati pod tepih”, kazao je Abazović.

Abazović je ponovio svoj pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer, kako kaže, regionalna saradanja je nešto što treba državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.

“Otvoreni Balkan je nešto što možemo lepo da iskoristimo ako svi budemo iskreni i ako svi budu učestvovali. Ne vidim da se ona kosi sa politikom EU. Ima snažnu podršku administracije SAD”, rekao je Abazović za Euronjuz Srbija.

Naglasio je da ga jedino zanima da je ta inicijativa korisna za Crnu Goru i za crnogorske građane, a da nije važno ko je pokrenuo i ko je došao na ideju da pokrene tu inicijativu.

(B92)

Danas objavljeno

Aligatori “gaze” sve pred sobom: “Uništili smo ih”

M.

Iz Crne Gore ponovo: Hitna zabrana ulaska i udaljenje ambasadora Srbije

M.

Eufor: Stigao njemački vojni kontingent u BiH

M.

Ostavite komentar