29. Jula 2020.

U BENDU JE NEMOGUĆE BRATSTVO I JEDINSTVO: Sead Zele Lipovača, vođa Divljih jagoda, o počecima hard-rok grupe

Big Portal

Koncertne aktivnosti su zamrle zbog pandemije virusa korona, ali Zele i ekipa kroz spotove predstavljaju ovo izdanje, sastavljeno od novih pesama i osveženih verzija starih numera.
Takav koncept, neminovno, budi sećanja na same početke benda, u drugoj polovini sedamdesetih. Lipovača kaže da je prvu postavu grupe u ranoj fazi krasilo zajedništvo, međutim…


– Posle nekoliko godina sam shvatio da je nemoguće to “bratstvo i jedinstvo” koje smo mi imali u bendu – veli, za “Novosti”, Zele. – Naša prva postavka se istinski volela, hteli smo da nešto napravimo. Uvideo sam, međutim, da neko mora da bude lider, i da zna kuda bend ide. Neophodan je vizionar koji će, na kraju krajeva, sve da stavi na kocku, i da kaže – idemo sve da uradimo, da uložimo, a onda, možda, ne bude ništa.
Lipovača smatra da je imao dosta sreće.


– Moj pokojni otac je verovao da ću ja sto odsto da propadnem. Kad smo počeli da radimo, on je krenuo da štedi, da bih ja kasnije, eventualno, imao šta da jedem. Ipak je, međutim, nešto bilo od mene, ovih 40 godina nije uzalud. Nisam nikad išao linijom manjeg otpora, niti sam se priklanjao trendovima, i šta će neko reći. Hodao sam pravcem koji sam zacrtao, i tu nije bilo nikakve pomoći, pa i da mi neko kaže da sutra neće biti ništa.
Podsetio je čuveni gitarista i autor da je kroz “Divlje jagode” prošlo mnogo muzičara.
– Po tome smo jedna neobična priča. Malo je bendova koji su imali toliko personalnih promena, a da grupa i dalje radi.

novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare