U Banjaluci za 12 dana kažnjeno više hiljada vozača - BIGportal.ba
Banja Luka

U Banjaluci za 12 dana kažnjeno više hiljada vozača

Policijska uprava Banjaluka je u periodu od 19. do 30. avgusta realizovala republičku akciju iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i kaznila 3.373 vozača zbog počinjenih prekršaja.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 6.870, sankcionisana su 1.294 vozača zbog počinjenih prekršaja koji su bili akcenat republičke akcije.

– Tokom provođenja akcije evidentirana su 803 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja. Najveći broj prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila se odnosi na prekoračenje od 10 do 20 kilometara na čas, a zatim slijedi prekoračenje od 20 do 30 km/h – navedeno je u saopštenju.

Iz PU Banjaluka navode da je 60 vozača počinilo najteži prekršaj, kada je riječ o poštovanju propisane brzine, jer su upravljali vozilom brzinom koja je veća od 30 kilometara na čas od propisane.

Tokom testiranja alkotestirano je 3.497 vozača.

– Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 484 vozača, a 62 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i pet vozača koji su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su 32 vozača mlađa od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Policijski službenici su testirali šest vozača zbog sumnje da upravljaju vozilom pod dejstvom droga ili psihoaktivnih lijekova i tom prilikom su dva vozača sankcionisana.

Sankcionisano je i 2.214 vozača zbog počinjenih prekršaja koji kako navode iz policije, nisu akcenat akcije.

– Napominjemo, da tokom realizacije akcije na području PU Banjaluka, nisu evidentirane saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, dok je broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica značajno smanjen u odnosu na avgust 2019. godine. Policijska uprava Banjaluka će i u narednom periodu realizovati i sprovoditi akcije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a sve u cilju poboljšaanja stanja u ovoj oblasti – naveli su iz banjalučke policije.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

KVAROVI NA MREŽI: Bez grijanja potrošači u dijelovima šest ulica

M.

Sljedeće sedmice tri dana “Otvorenih vrata”, ostalo za revakcinaciju

M.

U Banjaluci rođeno 8 beba

M.

Ostavite komentar