U Banjaluci uhapšeni OPASNI KRIMINALCI povezani sa brojnim pljačkama u Hrvatskoj - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U Banjaluci uhapšeni OPASNI KRIMINALCI povezani sa brojnim pljačkama u Hrvatskoj

Prema našim informacijama, banjalučka policija uhapsila je Filipa Kalnaka i Miju Čabraja iz Poreča u Hrvatskoj. Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabiće je pojasnila, navodeći inicijale uhapšenih, da je policija juče kontrolisala autombil BMW kojim je upravljao Kalnaka, a kao suvozač u vozilu je bio Čabraja. – Nakon što je…

Prema našim informacijama, banjalučka policija uhapsila je Filipa Kalnaka i Miju Čabraja iz Poreča u Hrvatskoj.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabiće je pojasnila, navodeći inicijale uhapšenih, da je policija juče kontrolisala autombil BMW kojim je upravljao Kalnaka, a kao suvozač u vozilu je bio Čabraja.

– Nakon što je utvrđeno da je za njima raspisana Međunaordna potjernica oni su uhapšeni i nakon kriminalističke obrade biće predati Terenskom centru za strance Banjaluka – pojasnila je Mučibabićeva.

Prema saznanjima Srpskainfo, ovaj dvojac se dovodi u vezu sa veoma teškim krađama i krivičnim djelima počinjenim posljednjih godina na području Hrvatske.

– Prije nešto više od pet godina prijeteći oružjem opljačkali su tržni centar “Kaufland” u Poreču, zatim su prošle godine “digli u vazduh” dva bankomata u istom gradu i iz njih ukrali novac. Učestvovali su i u pljački većoj od 1,5 miliona kuna, ali i u presretanju kombija jedne agencije za obezbjeđenje i krađe veće količina novca iz njega – kaže izvor Srpskainfo.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Situacija je dramatična”: Vakcine glavni problem u BiH

M.

U BiH sprečena dva samoubistva dece; “Teško je kontrolisati TikTok izazove”

M.

Kon: Mjere neće mnogo poboljšati situaciju, ali bolje što su uvedene

M.

Ostavite komentar