U Banjaluci sutra zaprašivanje komaraca - BIGportal.ba
Banja Luka

U Banjaluci sutra zaprašivanje komaraca

Komarci, insekti koji sigurno predstavljaju najlošiju stranu ljeta, opet su u rojevima prisutni u velikom broju gradskih naselja.

U Banjaluci sutra zaprašivanje komaraca

Prema prijavama građana, u srijedu u terminu od 20 do 23 časa, biće izvršen korektivni tretman zaprašivanja komaraca u osam gradskih naselja, rekli su u “Eko-belu”.

“Zaprašivanje će biti izvršeno u svim naseljima iz kojih smo zaprimili prijave građana da je brojnost komaraca povećana”, kazali su u “Eko-belu”.

Dodaju da će zasad korektivno zaprašivanje biti izvršeno u naseljima Centar, Nova varoš, Rosulje, Petrićevac, Derviši, Lazarevo I, Lazarevo II i Ada.

Ističu da će ovo biti treći tretman zaprašivanja, do sada su urađena dva sveobuhvatna, a ovo je prvi korektivni tretman.

“Ukoliko bude još prijava građana da je brojnost komaraca povećana u nekim drugim naseljima, radiće se još korektivnih zaprašivanja”, naveli su u “Eko-belu”.

U “Eko-belu” upozoravaju pčelare da u navedenom vremenu preduzmu mjere zaštite pčela, natkrivanjem košnice kartonima ili nekim drugim priručnim sredstvima.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Ispunjeni svi tehnički uslovi: Naselja Česma i Krčmarice uskoro na novoj vodovodnoj mreži

M.

Rekonstrukcija puta od “Centruma” do “Lesnine” u završnoj fazi

M.

“Besplatni udžbenici, javni prevoz i subvencije za privatne vrtiće”

M.

Ostavite komentar