4. Septembra 2021.

U Banjaluci šetnja za najbitniji stub društva

Big Portal

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja “4+” iz Banjaluke, za “Nezavisne” je rekao da je bitno da što više porodica izađe i da prošetaju zajedno u nedjelju, 12. septembra, od 11.45.

“Pozivam sve porodice da zajedno izađemo, prošetamo i time ukažemo da je porodica najbitniji stub društva”, rekao je Radovanović. Prema njegovim riječima, još su pripreme u toku, o svemu se dogovaraju, ali da će to biti samo šetnja.

Dodaje da planiraju da se svi okupe i prošetaju od zgrade Vlade RS do centra grada Banjaluke, odnosno do “Boske”.

Prema njegovim riječima, u toku su razgovori s Draškom Stanivukovićem, gradonačelnikom Banjaluke, koji će, kako kaže, biti pokrovitelj ovog događaja.

“Nastojimo da ovom šetnjom ukažemo da je porodica najbitnija i da se najviše treba posvetiti porodici, te da bez porodice nema ni društva ni države, ničega. Šta će nam društvo ako nema porodice i ako nema djece”, ističe Radovanović.

Prema njegovim riječima, cilj ove šetnje je da se pokaže koje bogatstvo imamo, te naglašava da to nisu ni zgrade niti bilo koje druge materijalne stvari, već samo porodice.

I građani se raduju ovom događaju, te kažu da će zajedno s porodicama izaći u nedjelju da prošetaju.

“Treba svi da se okupimo, te da pokažemo koliko je važno da su u ovim teškim vremenima porodice zajedno i uvijek na okupu”, kazala je Maja Z.

Osim tog projekta, Radovanović kaže da u ovom udruženju još mnogo toga imaju u planu, te da trenutno sa djecom rade na projektu zaštite biodiverziteta.

“Kroz ovaj projekat promovišemo koliko je bitno očuvanje životne sredine, a želimo i usmjeriti djecu da se posvete i što više rade na tome”, kazao je Radovanović.

Naime, kako kaže, planirali su da na kraju ovog projekta zasade više od 200 sadnica, koje bi ostavili generacijama koje dolaze.

“Takođe, planiramo da na jesen i na proljeće idemo u pošumljavanje. Zamislite da svaki član, odnosno svaka porodica našeg udruženja zasadi 10 sadnica, a kada se uzme u obzir da imamo 800 porodica, to bi onda bilo 8.000 stabala”, istakao je Radovanović.

Time bi, naglašava on, napravili veliki korak i bar na neki način doprinijeli oporavku prirode, biljaka i same životne sredine.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare