27. Oktobra 2020.

U Banjaluci od 2. novembra nova linija gradskog prevoza

Big Portal

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović rekao je da su novim ugovorom sa prevoznicima u Banjaluci, koji stupa na snagu početkom godine, predviđene određene korekcije u trasama linija, kao i uvođenje ove nove gradske linije koja će nositi oznaku “broj sedam”.

On kaže da će autobusi na ovoj liniji saobraćati ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladika V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom /paralelom/, Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog zelenog mosta i Fabrike obuće “Bema”.

“Na ovaj način će se ostvariti veza Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske sa naseljima Lauš, Kočićev vjenac, Obilićevom i Domom staraca, s jedne strane, a sa druge, povećava se broj polazaka odnosno bolja povezanost UKC-a sa centralnom gradskom zonom i uvezivanje sa ostalim linijama javnog prevoza”, rekao je Davidović.

Prema njegovim riječima, u početnoj fazi, autobusi će saobraćati na svaki sat vremena, a u zavisnosti od broja putnika planirano je i uvođenje dodatnog broja polazaka.

On je dodao da su uslovi za organizovanjem nove linije javnog prevoza putnika stvoreni nakon realizacije velikih infrastrukturnih projekata, u ovom slučaju izgradnjom “paralele” u naselju Lauš i zelenog mosta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare