U Banjaluci nastavljena jesenja sadnja: Bulevar Stepe Stepanovića bogatiji za nove sadnice - BIGportal.ba
Banja Luka

U Banjaluci nastavljena jesenja sadnja: Bulevar Stepe Stepanovića bogatiji za nove sadnice

Veliki broj društveno odgovornih kompanija priključio se kampanji „Zasadi ili doniraj“, kojeg realizuje Grad Banjaluka, a sve sa ciljem da ove godine grad ne ostane bez jesenje sadnje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nakon što je juče sadnjom sadnica atlaskog kedra na prostoru budućeg najvećeg gradskog parka, koje su donacija gradonačelnika Draška Stanivukovića, počela jesenja sadnja u gradu, danas je nastavljena na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

Zelene površine na ovom dijelu grada sada su bogatije za osam japanskih trešanja i četiri tulipanovca, te nekoliko grmova japanske dunje, vajgelije i lovor višnje .

“Riječ je donaciji NLB grupacije Gradu Banjaluci. Takođe u okviru ove donacije, krajem iduće sedmice će biti postavljene i tri klupe za odmor, a biće zasađena i jedna mala cvjetna aleja na istoj površini”, navedeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove Grada.

Akcija je izvedena sa uposlenicima NLB grupacije i izvođačem radova Slavnić rasadnika.

“NLB banka a.d. Banjaluka je započela aktivnosti sadnje u okviru inicijative „Mudro bez papira“, kojom teži smanjiti potrošnju papira u svakodnevnom poslovanju, koristeći što više digitalno poslovanje. Izračunali smo da je u protekloj godini potrošena količina papira koja odgovara 343 posječena stabla. Kako bismo prirodi vratili na adekvatan način, u narednom periodu ćemo zasaditi 343 sadnice stabala širom Republike Srpske. Akcijom u Banja Luci smo započeli ove aktivnosti uz učešće vrijedne grupe radnika volontera”, navode predstavnici NLB grupacije.

I vi možete biti dio ove akcije

Svi koji žele da budu dio akcije Gradske uprave, odnosno da doniraju sadni materijal mogu da se jave Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave putem broja telefona: 051/244-436.

Nadležno Odjeljenje pristupiće definisanju vrste sadnog materijala, vrijednosti donacije, te potencijalnoj lokaciji za sadnju.

Danas objavljeno

Dodjela stipendija: Konkurs za banjalučke srednjoškolce otvoren do 3. oktobra

M.

Aktivnosti za mališane: Udruženje „Zdravo da ste“ nastavlja projekat „Klubovi za djecu i porodicu“

M.

Sutra treća banjalučka Šurijada

M.

Ostavite komentar