U Banjaluci 2021. rođeno 60 beba više nego godinu ranije - BIGportal.ba
Banja Luka

U Banjaluci 2021. rođeno 60 beba više nego godinu ranije

Tokom prošle godine Banjaluka je postala bogatija za 3.355 beba, pokazuju podaci iz matičnih knjiga.

“Na području grada u godini koja je iza nas rođeno je 60 beba više u poređenju sa 2020. godinom, kada je u knjigu rođenih upisano 3.295 djece”, navode iz Gradske uprave Banjaluka.

Naglašavaju da su nastavljene sve dosadašnje dobre prakse grada u kontekstu pronatalitetne politike, te je i tokom 2021. godine podržao proces vantjelesne oplodnje.

“Istovremeno, uvedene su i nove prakse, pa je tako isplaćena podrška porodiljama, koje su stekle potomstvo u 2021. godini, a za te namjene iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 940.000 KM”, navode iz Gradske uprave.

Dodaju da su uvedene i druge mjere podrške banjalučkim porodicama poput besplatnih udžbenika, a da će ove godine biti izdvojena i sredstva za sufinansiranje privatnih vrtića u ukupnom iznosu od 1,2 miliona KM.

“Nova gradska administracija opredijeljena je da se više posveti demografskoj politici u gradu, te se trenutno aktivno radi na izradi Strategije demografskog razvoja, za koju će biti izdvojeno oko 80.000 KM”, naveli su iz Gradske uprave.

Danas objavljeno

Banjaluka bogatija za devet beba

M.

Radovi na cjevovodu zakazani u nekoliko banjalučkih ulica

M.

Planirana isključenja električne energije za 27.septembar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar