16. Augusta 2021.

U Avganistanu sedam državljana BiH, Pakistan ponudio pomoć

Big Portal

Forić je na Nezavisne rekao da su svi oni za sada bezbjedni, da su u kontaktu s njim, te da se nalaze na aerodromu u Kabulu i čekaju da se nađe bilo kakav let kojim bi se prebacili iz Avganistana.

Forić je rekao da je najnovija informacija koju je dobio iz Ministarstva spoljnih poslova Pakistana, da je ta zemlja spremna da prihvati sedmoricu državljana BiH, ako se ne uspiju evakuisati na drugi način.

Naglasio je da je Pakistan ponudio ubrzanu proceduru dobijanja onlajn viza i svih drugih procedura, a da bi onda Ambasada pomogla da se za njih nađe privremeni smještaj u Islamabadu dok se ne nađe transport za BiH.

Forić je rekao da za Ambasadu poteškoću predstavlja činjenica da oni nisu ranije prijavili Ambasadi da su u Avganistanu jer rade za strane kompanije koje su angažovane u toj zemlji. Istakao je da su te kompanije kupile karte da evakuišu svoje državljane iz zemlje, ali da su svi civilni letovi otkazani.

-Sada je moguće izaći samo vojnim transportima a velike zemlje koje imaju te avione izvlače prvo svoje državljane, ugovarače i saradnike iz Avganistana koje su radile za njih. Mi smo mala zemlja, mi nemamo te mogućnosti, ali u kontaktu smo s više sagovornika da pokušamo naći nešto da se i naši državljani evakuišu iz Avganistana – rekao je on.

RTRS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare