U Albaniji zabranjeni Cecini spotovi: "Inspirisala je zločine u BiH i na Kosovu" - BIGportal.ba
Ex Yu

U Albaniji zabranjeni Cecini spotovi: “Inspirisala je zločine u BiH i na Kosovu”

AGENCIJA za audiovizualne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja spotova Svetlane Ražnatović Cece, supruge Željka Ražnatovića Arkana. Kako piše Koha.net, AMA je taj potez povukla nakon žalbi da je u programu namijenjenom manjinama emitovan Cecin spot, a da je ona nekoliko puta imala antialbanske stavove…

AGENCIJA za audiovizualne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja spotova Svetlane Ražnatović Cece, supruge Željka Ražnatovića Arkana.

Kako piše Koha.net, AMA je taj potez povukla nakon žalbi da je u programu namijenjenom manjinama emitovan Cecin spot, a da je ona nekoliko puta imala antialbanske stavove protiv Kosova te su njene pjesme “inspirisale zločine u Bosni Hercegovini”.

Kako su naglasili, program namijenjen manjinama treba služiti prijateljstvu i solidarnosti među narodima i kulturama te ne bi trebalo promovisati osobe koje su konkretnim potezima pokazale suprotno.

AMA je u svom dopisu Cecu označila kao “problematičnu pjevačicu” koja je svojim ranijim pjesmama i izjavama “inspirisala zločine u BiH i na Kosovu, podupirala nehumana djela supruga Željka Ražnatovića Arkana i srpskih vojnih i paravojnih formacija koje je vodio”. 

https://www.instagram.com/p/BmGyH1yg6Jm/

“Pismenim putem skrećemo pažnju da izbjegavate takve slučajeve”, stoji u dopisu.

Ona je iznenađena ovom odlukom, a ističe da nikad nije svojom muzikom slala političke poruke.

“Nisam čula da sam zabranjena u Albaniji. Smatram da muzika ne smije da ima granice i barijere. Bar je to pravilo kojim se vodim tokom svoje karijere duge više od trideset godina. Nikada kroz svoje pjesme nisam slala bilo kakve političke poruke ili mržnju. Uvijek je, i biće, sve zasnovano na ljubavnim porukama jer moje pjesme spajaju ljude. Kao što i ja volim sve ljude”, rekla je za Blic.

https://www.instagram.com/p/BxX48pTpzeZ/

“Što se tiče mog ličnog stava, patriota sam i volim svoj narod te ću uvijek biti uz njega. I da se razumijemo, to ne podrazumijeva da nekog drugog mrzim ili da ne poštujem ljude koji su druge vjere, boje kože ili nacije. To nisam ja. Ovdje se radi o klasičnim manipulacijama. Zamoliću da moje ime ne miješaju u to, moja publika je šarenolika i tako će ostati. I pjevaću mojoj publici gdje god se ona nalazila i dok oni to bude željeli”, dodala je.

Index

Danas objavljeno

Đani sa dugom kovrdžavom kosom?!

Vanja A

Katarina Živković o depresiji: “Nisam znala da li da ustanem, ili odustanem”

Vanja A

Zavirite u lusuzni stan glumice Jelene Gavrilović

Vanja A

Ostavite komentar