6. Jula 2019.

U akciji “Tebra” nije uhapšena pripadnica Granične policije

Big Portal

Načelnik kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija demantovao je navode pojedinih medija da je u akciji kodnog naziva “Tebra” uhapšena i pripadnica Granične policije BiH.

“To apsolutno nije istina. Prava je istina da su u ovoj dugo i pažljivo pripremanoj akciji aktivno učestvovali i pripadnici Granične policije i time doprinijeli njenoj uspješnosti”, rekao je Samardžija Srni.

Mediji su javili da je u ovoj akciji uhašena pripadnica Granične policije BiH za koju se sumnja da je pomagala osumnjičenima da drogu prebace u Hrvatsku i to drugim, okolnim putevima, a ne preko samog graničnog prelaza.

U jučerašnjoj akciji, koja je realizovana na teritoriji Hrvatske i BiH, zaplijenjeno je 500 kilograma droge skank i uhapšeno 20 lica.

Policija je u Hrvatskoj zaplijenila oko 200 kilograma skanka, a na području BiH pripadnici Agencije za istrage i zaštitu pronašli su skoro 300 kilograma narkotika.

U Zagrebu je uhapšeno 10 lica, u Splitu šest, a po dva na Rabu i Korčuli.

Neki od njih su odranije poznati policiji.

Akcijom na području BiH rukovodio je tužilac Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare