U akciji SIPE uhapšene tri osobe zbog droge - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U akciji SIPE uhapšene tri osobe zbog droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Unsko-sanskog kantona proveli operativnu akciju kodnog naziva “Rubin” i tom prilikom uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene objekte, pokretne stvari i osobe na četiri lokacije u Velikoj Kladuši i Cazinu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, vagu, opremu za pakovanje i konzumiranje narkotika, određenu količinu novca, jedan snimač DVR, jedan hard disk i oko 150 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojne droge heroin i kokain.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade biti predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje.

Gore navedene aktivnosti realizovane su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granične policije BiH.

(Klix)

Danas objavljeno

Merkelova uvodi još rigoroznije mjere u Njemačkoj

D V

Promjene naziva ulica u BiH važan korak ka pomirenju

D V

SAD “presjekle” telefonsku liniju ruskom konzulatu?

D V

Ostavite komentar