U 11 riječi Voren Bafet je upravo dao najbolji savjet, ali potrebna je hrabrost da ga slijedite - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

U 11 riječi Voren Bafet je upravo dao najbolji savjet, ali potrebna je hrabrost da ga slijedite

Zašto će vas udruživanje sa ljudima koji su veštiji od vas pogurati daleko u životu? Voren Bafet ima odgovor.

Novi intervju CNBC-a sa milijarderima Vorenom Bafetom i njegovim poslovnim partnerom Čarlijem Mangerom rasvetlio je njihovih čak šest decenija prijateljstva.

Bafet i Manger su sa Berkšir Hatavejem prešli put od jedne fabrike tekstila do konglomerata vrednog 650 milijardi dolara. I nikada se nisu svađali. Zašto? Pa zato što se njihov odnos zasniva na međusobnom divljenju, prenosi portal Inc.

Baš u tom tonu, Bafet je ponudio savet svima koji žele da vode uspešan privatni ili poslovni život: Bolje je družiti se sa ljudima koji su bolji od vas.

Navedeni portal pojašnjava kako da počnete da koristite Bafetov savet da biste izgradili život kakav ste oduvek zamišljali.

1. Ostavite svoj ego po strani

Ovo je najteži korak i razlog zašto se malo ljudi pridržava Bafetovog saveta. Kada ste poslednji put prepoznali da vas vaš vršnjak, supružnik, prijatelj ili čak konkurent čini boljom osobom?

Profesionalni igrač golfa Fil Mikelson – koji je ušao u istoriju osvojivši PGA prvenstvo u 51. godini – jednom je na konferenciji za štampu priznao da, da nije bilo Tajgera Vudsa, ne bi bio toliko dobar i to toliko dugo vremena nakon što se većina sportista povuku sa terena.

Snaga druge osobe vam ništa ne oduzima. Zapravo, njihov primer možete koristiti kao motivaciju za poboljšanje.

2. Stupite u kontakt s ljudima kojima se divite

Kad ljudima priznate da vam se sviđa to što rade, zapanjićete se koliko su otvoreni da vas počaste savetima koji će vam pomoći da se poboljšate.

3. Ostanite otvoreni za različita iskustva

Izađite iz svoje “zone komfora” i aktivno tražite one čija se iskustva i snage razlikuju od vaših.

U gorepomenutom intervjuu, Manger se usaglasio sa Bafetovim savetom da udruživanje sa ljudima koji vas čine boljim zaista pomaže.

“Da biste dobili dobrog partnera, budite dobar partner”, dodao je. Bićete dobar partner ako ostavite po strani svoj ego, priznate da drugi imaju talente na koje biste želeli da se ugledate i budete otvoreni za nova iskustva.

Dobar partner privući će druge dobre partnere i zajedno ćete rasti.

Danas objavljeno

Nakon 20 godina od razvoda Nikol Kidman progovorila na ovu temu

V.R.

Vjerovali ili ne: Kriptovalutama sada trguje i – hrčak, a već ima impresivne rezultate

V.R.

Strašni detalji iz života Britni Spirs: Otac joj kontrolisao čak i SMS poruke

V.R.

Ostavite komentar