U Јablanici ugroženi objekti na lokalitetu Komadinovo Vrelo - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Јablanici ugroženi objekti na lokalitetu Komadinovo Vrelo

Požar se na području Јablanice tokom prethodne noći proširio i približio naselju Donja Јablanica, pri čemu su i dalje ugroženi objekti na lokalitetu Komadinovo vrelo.

Požar se počeo spuštati niz strme padine s platoa Plase u pravcu kanjona Neretve. Dio požarišta na platou Plase se proširio na područje Mostara i nastavio spuštati u pravcu Dive Grabovice.

Nadljudskim naporima je na platou Plase jedna požarna linija stavljena pod kontrolu, te je zaustavljeno napredovanje vatre u dubinu šumskog kompleksa endemske vrste bora – munike, saopšteno je iz kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite.

Aktivan je požar na području Stupišta i Derana u opštini Stolac. Gori trava, visoko i nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena onemogućeno je gašenje. S obzirom na to da je riječ i o miniranom području, iz Civilne zaštite navode da je do sada zabilježeno tridesetak detonacija.

Na području Mostara požar kod Bogodola ugašen je u 1.30 časova iza ponoći, a od jutros aktivan je požar u Vitoši. Gori šuma trava i nisko rastinje.

Јedna vatrogasna ekipa dežurala je cijeli dan i noć na lokalitetu Budisavine u čapljinskoj opštini, gdje je požar i dalje aktivan, a gašenje otežano zbog miniranog terena.

Požar je juče ujutro izbio i na širem lokalitetu područja između Novog Travnika i Bugojna. Na lokalitetu Crni vrhovi vatra je stavljena pod kontrolu i kuće nisu ugrožene.

NN-Srna

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar