Tzv. Kosovo i Albanija spremaju zajedničku ligu - BIGportal.ba
Košarka Sport

Tzv. Kosovo i Albanija spremaju zajedničku ligu

Košarakaške federacije tzv. Kosova i Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige.

Kako javlja dopisnik RTS sa KiM, prema zamisli u Prištini, liga bi trebalo da startuje na jesen.

Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige Kosova i Albanije su u završnojj fazi i sada već pokušavamo da uskladimo kalendar takmičenja i vidimo koliko bi to koštalo i bilo isplativo za klubove“, preneo je RTS-u Arben Fetahu, predsednik kosovske košarkaške organizacije.

On je naveo da je ideja Prištine da zajednička liga ima osam klubova, po četiri sa KiM i Albanije, dok su u Tirani za koncept od 12 klubova, po šest sa obe strane.

Namera je promocija klubova i podizanje kvaliteta košarke“, rekao je Fetahu, ne skrivajući kako kaže cinjenicu da su košarkaški timovi sa Kosova kvalitetniji od albanskih, dodajući da nakon izlaska iz epidemije koronavirusa i smanjenja budžeta, kvalitet klubova možda bude i izjednacen.

Plan je da novi rang takmicenja, bude sličan ranijoj Balkanskoj ligi, koji bi, kao gotov projekat kasnije predložili i košarkaškom savezu Severne Makedonije i na taj nacin ukljucili i njihove klubove“, dodao je Fetahu i objasnio je da novo takmičenje ne bi značilo prestanak postojanja i organizovanja aktuelne kosovske košarkaške lige, već da bi se odvijala uporedo.

U kosovskoj košarkaškoj ligi takmiči se devet klubova.

Danas objavljeno

Dobra vijest za Olimpijakos: Teodosić može da igra

Vanja A

MOK traži način da vrati Ruse i Bjeloruse u takmičenja

Vanja A

Arsenal kreće po Vlahovića i Sergeja

Vanja A

Ostavite komentar