Sastojci
-3 kašičice maslinovog ulja
-1 kašičica limunovog soka
-2 režnja bijelog luka
-Pola kašičice soli
-300 ml grčkog jogurta
-1 veći krastavac
-1 kašičica kopra
Sastojci
Pomiješajte ulje, limunov sok, so, protisnuti bijeli luk i biber. Dodajte jogurt i dobro pomiješajte. Krastavce ogulite, izvadite sjemenke i sitno naribajte.
Posolite pa pustite da krastavci odstoje i puste vodu. Ocijedite ih i ubacite u jogurt. Kopar nasjeckajte pa sve umiješajte u umak. Poslužite ohlađeno.
Tzatziki se idealno slaže uz giros, grčki specijalitet kojem je tako teško odolijevamo, a poslužiti ga možete i uz običan ili tortilja čips, dodajte kao umak u hamburger ili tortilju, pa uživajte u slasnim zalogajima s okusom ljeta.
Nezavisne.