9. Jula 2022.

Twitter tvrdi da je riješio probleme sa botovima

Big Portal

To je duplo više od broja koji je generalni direktor Twittera Parag Agraval naveo u majskoj temi na Twitteru, iako kompanija ostaje pri svom dugogodišnjem stavu da botovi čine manje od 5 procenata Twitterove aktivne korisničke baze.

Broj spam naloga i način na koji se Twitter nosi sa njima postali su sporna tačka poslednjih meseci, pošto je Elon Musk zapretio da će odustati od kupovine kompanije, navodeći zabrinutost da kompanija umanjuje razmere ovog problema.

Twitter nije odgovorio na zahteve za komentarom da li najnovija metrika predstavlja ažuriranje statistike iz maja ili se računala nešto drugačije. Prema navodima Gardijana, najnovija cifra Twittera uključuje korisnike kojima nije dozvoljeno da prave naloge i, kao takvi, nikada se ne računaju kao korisnici.

Twitter i Mask su postigli dogovor o kupovini kompanije u aprilu u vrednosti od 44 milijarde dolara. U maju je, međutim, Musk tvitovao da je dogovor “na čekanju”, navodeći da bi Twitterova korisnička baza mogla biti sastavljena od 20 procenata ili više botova. On je zatražio od kompanije da dokaže da je broj od 5% koji je prijavljen tačan, a u junu je optužio kompaniju za uskraćivanje informacija, rekavši da “transparentno odbija da ispoštuje svoje obaveze iz sporazuma o kupovini”.

Agraval je rekao da je, van kompanije, teško na smislen način izračunati broj botova ili odrediti ko se računa u Twitterovim izveštajima o dnevno aktivnim korisnicima, koji mogu da se monetizuju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare