Twitter se sprema da omogući korisnicima da daju napojnice u Bitcoinima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Twitter se sprema da omogući korisnicima da daju napojnice u Bitcoinima

Ranije ove godine, Twitter je objavio novu funkciju koja je korisnicima omogućila da daju napojnice drugim korisnicima.

Ovo je više bio način na koji su se korisnici zahvaljivali na objavama ili pokazivali svoju podršku. Korisnicima je takođe pružen način da monetizuju svoj Twitter nalog. Sada izgleda da Twitter uvodi način na koji korisnici mogu davati napojnicu putem Bitcoina.

Kada je Twitter Tip Jar prvi put pušten u rad, platforma je dozvoljavala korisnicima da koriste Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal i Venmo. Međutim, prema najnovijem beta ažuriranju, otkriven je kod koji sugeriše da Twitter radi na uvođenju funkcije koja bi korisnicima omogućila da ostavljaju napojnice korišćenjem Bitcoina.

8 Women in Bitcoin You Should Follow on Twitter | ExpressVPN

Još u julu, izvršni direktor Twittera Jack Dorsei rekao je investitorima da će Bitcoin biti važan za kompaniju i da će tu funkciju dodati svom Tip Jar-u, a na osnovu najnovijih detalja čini se da je to već u pripremi. Trenutno izgleda da je opcija dostupna samo u iOS beta verziji, ali se očekuje da u nekom trenutku stigne i na Android.

Nije poznato kada će se ova funcija pojaviti, ali kod takođe sugeriše da će Twitter korisnicima obezbediti uputstva o tome kako da daju napojnice koristeći Bitcoin, kao i korišćenje Bitcoin Lightning Network-a i novčanika za čuvanje kriptovalute.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Ruski hakeri ukrali više od 50 miliona lozinki

V.R.

Neredi u najvećoj fabrici iPhone telefona u Kini

V.R.

Google Workspace donosi poboljšanu pretragu Gmail prepiske

V.R.

Ostavite komentar