26. Aprila 2022.

Twitter prodat Ilonu Masku

Big Portal

Biznismen je kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Ovaj potez čini Maska odgovornim za kompaniju sa 217 miliona korisnika kao i za uticajnu ulogu u oblikovanju političke i medijske agende sa obe strane Atlantika. Činilo se da je Twitterovo prvobitno oklevanje da prihvati transakciju izbledelo nakon što je Mask potvrdio finansijski paket.

Mask je napomenuo da će Twitter biti revidiran pod njegovim vođstvom, uključujući promene u moderiranju sadržaja, opisujući sebe kao “apsolutistu slobode govora”.

https://twitter.com/elonmusk/status/1518677066325053441

Ovaj dogovor dolazi nakon dramatičnih nekoliko nedelja spekulacija o budućnosti Twittera. Mask je 14. aprila objavio ponudu od 43 milijarde dolara, što je navelo odbor Twittera da naznači svoje nezadovoljstvo njegovim nastojanjima, navodi Gardijan.

Međutim, očigledno je protivljenje Twitterovog odbora nestalo nakon što je Mask pripremio paket finansiranja od 46,5 milijardi dolara, uključujući 21 milijardu dolara sopstvenog novca. Prema izveštajima, i akcionari i odbor Twittera počeli su ozbiljno da shvataju ponudu.

Ne očekuje se da će ovaj sporazum biti suočen sa ozbiljnom kontrolom američkih organa za zaštitu konkurencije, jer Maskovi glavni poslovni interesi – kompanija za električne automobile, kompanija za proizvodnju raketa Space X i kompanija za izgradnju tunela Boring Company – nisu konkurencija Twitteru.

Međutim, dogovor će verovatno privući komentare političara i drugih tela s obzirom na uticaj Twittera kao izvora informacija i Maskov stav o slobodi govora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare