28. Juna 2022.

Twitter potvrđuje da radi na ugrađenoj funkciji Notes

Big Portal

Platforma navodi da je ova funkcija trenutno dostupna odabranoj grupi korisnika u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi i Gani i da ljudi “u većini zemalja” mogu da čitaju bilješke na Twitter-u i van njega.

Tvitter je podijelio kako će ova funkcija funkcionisati u dva odvojena GIF-a. 

Korisnici mogu da kliknu na karticu “Napiši” da počnu da pišu bilješku, a zatim mogu da ugrade bilješku u svoj tvit kada završe. Nekoliko pisaca je već objavilo bilješke na platformi, koje se pojavljuju kao postovi dugog oblika koji mogu da sadrže tvitove, video snimke i slike. 

Informacije o takvoj funkciji kruže mjesecima.

Dodavanje dugog pisanja na Twitteru moglo bi drastično da promijeni karakter platforme, koji je dugo bio definisan kratkim pisanjem (u početku su tvitovi bili dugački samo 140 karaktera, prije nego što su se udvostručili na 280 karaktera 2017.). S druge strane, Twitter je vjerovatno već pun dužih napisanih estriha, koji se dijele u obliku niti tvitova ili tvitovanih snimaka ekrana tuđih članaka ili sopstvenog pisanja korisnika (obično snimljenih u aplikaciji iOS Notes).

Ugrađivanjem dugog pisanja u svoju platformu, Twitter bi potencijalno mogao da uhvati više vrijednosti ovih postova. Objavljivanje članaka ili bilješki direktno na Twitter-u učinilo bi da se tekst može indeksirati u marketinške svrhe i svrhe pretraživanja. Takođe bi se moglo uklopiti sa novom funkcijom biltena kompanije. 

Godine 2021. Twitter je kupio kompaniju za biltene Revue da bi se suprotstavio rivalima kao što je Substack i od tada je integrisao Revue biltene u Twitter profile korisnika. Međutim, čini se da ova funkcija još nije postigla širu popularnost.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare