30. Decembra 2022.

Twitter pod istragom zbog krađe podataka gotovo 400 miliona korisnika

Big Portal

Navedeno je da podaci uključuju brojeve telefona i mejl adrese određenih političara i poznatih ličnosti, međutim tačan broj još uvek nije poznat, iako je manji uzorak već “procureo” u javnost. Među žrtvama hakerskog napada pronašla se i članica kongresa SAD-a Aleksandrija Okasio Kortez, kao i poznati britanski novinar Pirs Morgan.

Ilon Mask bez odgovora

Novi izvršni direktor Twittera, Ilon Mask, ostavio je bez odgovora Brajana Krebsa, jednog od vodećih novinara koji se bave temom sigurnosti na internetu. Brajanovu kompletnu izjavu možete videti pritiskom na ovaj link.

shutterstock_1198362232.jpg

Izvor: Shutterstock

Određene činjenice mogu potvrditi hakerovu tvrdnju

Alon Gal, glavni tehnološki direktor kompanije Hudson Rock, govori nam kako od 1.000 mejl adresa koje je haker objavio kao dokaz, samo 60 je bilo istih kao prilikom prethodnog hakerskog napada od pre svega nekoliko meseci, kada su bili ukradeni podaci 5,4 miliona korisnika. Predstavnik Hudson Rock kompanije govori: “Sigurni smo da je ovaj hakerski napad bio drugačiji, i značajno veći.” Gal takođe govori o tome da haker želi prodati bazu podataka koristeći servis dostupan na forumu za sajber kriminal, što je obično slučaj samo kada su prave ponude u pitanju.

Twitter ispravio grešku u sistemu 2022. godine

Iako je do sada problem već ispravljen, i greška otklonjena, sumnja se da je haker tu grešku sistema iskoristio ranije, a da je iz nekoliko puta pokušao zaraditi, podižući brojku korisnika svakog narednog puta. Stoga, svestan koliku novčanu štetu Twitter može pretrpeti usled prijava zbog loše zaštite podataka, haker je napisao da je najbolje za kompaniju da sama otkupi sve podatke.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare