Twitter otvara svoju arhivu za akademske istraživače - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Twitter otvara svoju arhivu za akademske istraživače

Twitter je najavio značajan pomak u vrsti podataka koje stavlja na raspolaganje nezavisnim akademskim istraživačima zainteresovanim za proučavanje ponašanja korisnika i trendova povezanih sa onlajn diskursom.

Navodi se da će nezavisni akademski istraživači imati puni pristup arhivi svih javnih konverzacija koje su obavljene na Twitteru, što predstavlja značajan napredak, jer se do sada ovakav pristup plaćao.

Poboljšavanje Twitter API-ja

Promjena je deo stalnih napora kompanije da poboljša Twitter API, skup alata koje pruža onima izvan kompanije da izgrade nešto na Twitteru ili koriste podatke za istraživačke studije. 

Twitter je prošlog ljeta pokrenuo svoj novi i poboljšani API kao način da se poveže sa programerima i istraživačkim zajednicama, koje su se tokom godina često nalazile u suprotnosti sa kontinuiranim, a ponekad i kontradiktornim razvojem proizvoda. 

Ova sporna veza započela je naročito 2012. godine, kada je Twitter odlučio da zaustavi pristup programerima kako bi održao strožu kontrolu nad podacima koje je omogućio potencijalnim konkurentima.

Twitter priznaje manje idealan odnos koji je imao sa programerima i istraživačkim zajednicama. 

I direktori ove kompanije otvoreno kažu da do sada nije bio idealan odnos sa istraživačima, i da su zbog toga trpile obje strane, ali da će Twitter raditi na tome da pruži najbolje moguće iskustvo baš ovoj ciljnoj grupi.

(The Verge)

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar