Twitter korisnici sada mogu tiho da uklone pratioce, bez blokiranja - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Twitter korisnici sada mogu tiho da uklone pratioce, bez blokiranja

Među mnogim funkcijama koje je testirao i objavio ove godine, Twitter sada korisnicima nudi mogućnost bolje kontrole nad tim ko prati njihov nalog, a da pri tome ne preduzimaju neke drastične korake ili privlače neželjenu pažnju. Od sada svi korisnici imaju pristup “soft block” funkciji, koju je kompanija počela da testira prošlog meseca.

Twitter je u velikoj meri javna platforma; iako korisnici mogu da podese svoje profile kao privatne, to u velikoj meri ograničava broj ljudi koji će videti njihov sadržaj. Ostavljanje naloga javnim, s druge strane, omogućava svakome da pregleda sadržaj, a jedini način da se to spreči je upotreba alatke za blokiranje.

Blokiranje predstavlja drastičan korak koji bi potencijalno mogao da izazove dramu ili druge probleme, jer će osoba koja je blokirana brzo shvatiti šta se dogodilo. Twitter je sada predstavio novu opciju koja se naziva “soft block”, a korisnicima omogućava da tiho uklanjaju pratioce. Opcija je dostupna na vebu.


Pratioci, koji su uklonjeni sa naloga, neće dobiti obaveštenje o tome, mada će na kraju možda primetiti da više ne vide tvitove sa naloga sa kog su nlokirani u svom news feedu. Ovo tiho uklanjanje omogućava blokiranoj osobi da nastavi da čita vaše tvitove, ali moraće svaki put ručno da poseti vaš nalog ili ga ponovo zaprati.

Twitter je prvi put najavio testiranje ove funkcije početkom septembra, opisujući alatku za meko blokiranje kao funkciju selektovanja. Nova opcija za uklanjanje pratilaca nalazi se u istom meniju gde možete blokirati ili isključiti obaveštenja za nalog.

Izvor: SlashGear

Danas objavljeno

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

YouTube dodaje sjajnu novu funkciju koja olakšava pronalaženje novog sadržaja

Vanja A

Redmi Note 11 Pro dizajn i specifikacije potvrđeni; Generalni direktor Lu Veibing potvrđuje buduće planove Note serije

Vanja A

Ostavite komentar