Twitter bilježi rekordan rast korisnika i povećanje vremena korištenja - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Twitter bilježi rekordan rast korisnika i povećanje vremena korištenja

Mjesec nakon što je preuzeo Twitter, američki milijarder Elon Musk tvrdi da ova platforma bilježi rekordan rast novih korisnika.

Musk je kazao da je Twitter od 16. novembra dobijao više od 2 miliona novih korisnika dnevno i to u periodu od sedam dana. Dodao je da je povećanje dnevnih registracija za 66 posto veće u odnosu na isti sedmodnevni period u 2021. godini.

On je kazao da je zabilježeno rekordno povećanje minuta aktivnosti korisnika, tako da je prosjek za sedmodnevni period počevši od 15. novembra iznosio gotovo 8 milijardi aktivnih minuta korištenja Twittera. To predstavlja povećanje za 30 posto u odnosu na isti period prošle godine. Također, Muske je iskoristio priliku da naglasi i da je došlo do smanjenja govora mržnje.

Međutim, mnogi smatraju da su njegovi podaci o govoru mržnje “diskutabilni” te da u najboljem slučaju predstavljaju “nekompletnu” sliku situacije. Jedan od razloga je to što podaci uključuju samo tvitove na engleskom jeziku. Podataka o finansijama nema, a Muske je ranije kazao uposlenicima da Twitter gubi toliko novaca da bankrot nije nemoguć. Nedavno objavljeni podaci govore da je Twitter izgubio 50 od svojih 100 najvećih oglašivača otkako ga je preuzeo Musk.

Ipak, on je rekao da je Twitter na putu da premaši milijardu mjesečno aktivnih korisnika za 12 do 18 mjeseci, a za to će biti potrebno dramatično povećanje broja novih korisnika. Platforma ove godine ima 450 miliona mjesečno aktivnih korisnika.

Danas objavljeno

Nastavak The Last of Us igre je moguć? Uncharted je završena priča

Zeljka

Kako da bezbjedno koristimo Google Chrome

Zeljka

Zapoleslenici Twittera mogu koristiti “GodMode” da tvitaju s bilo kojeg profila

Zeljka

Ostavite komentar