Twitch dodaje preko 350 novih oznaka, uključujući transrodni, crn, sa posebnim potrebama, veteran - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Twitch dodaje preko 350 novih oznaka, uključujući transrodni, crn, sa posebnim potrebama, veteran

Twitch zna da je izneverio neke marginalizovane zajednice i preduzima neke korake da podstakne veću inkluzivnost na svojoj platformi.

Ta usluga livestreaming-a dodaje preko 350 oznaka kanala koje odražavaju širok spektar zajednica, uključujući one za pol i seksualnu orijentaciju, etničku pripadnost, sposobnosti i status veterana. Možda ćete morati da potražite oznaku samo da biste pronašli strimove koji se tačno podudaraju sa zajednicom sa kojom želite da razgovarate.

Twitch je rekao da je sarađivao sa organizacijama aktivnim u tim oblastima, kako bi razvio adekvatne oznake. Web lokacija će takođe prihvatiti UserVoice predloge i pregledaće najpopularnije predloge svake nedelje da bi ih kasnije mogla dodati. I da, Twitch je svestan da bigoti i trolovi mogu da zloupotrebe oznake da bi uznemiravali streamere – oni koji to budu radili, biće suočeni sa kaznom u skladu sa politikom kompanije protiv mržnje.

Oznake sigurno nisu namenjene lečenju. Kritičari tvrde da bi Twitch, na primer, trebalo da ulaže u alate za moderiranje radi suzbijanja mržnje i uznemiravanja. Ovaj najnoviji potez možda će pomoći gledaocima koji traže prijateljsketrimove i mogao bi podstaći zajednice koje bi se inače morale okupljati u drugim popularnim kategorijama. Oznake bi trebalo da budu dostupne sledeće nedelje.

Danas objavljeno

Svjetsko prvenstvo u Doti 2 na fudbalskom stadionu – klubovi putuju 100km zbog toga

Zeljka

Amazon otkriva datum objave i cijenu Huawei Nova 9 telefona u Evropi

Zeljka

Canalys: Samsung je isporučio najviše telefona tokom trećeg tromesečja

Zeljka

Ostavite komentar