Tvrdi da može da doživi orgazam preko leđa - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Tvrdi da može da doživi orgazam preko leđa

Kada razmišljate o erogenim zonama (izvan genitalija), vjerovatno mislite na bradavice, usne, uši ili čak nožne prste. Ispostavilo se da erogena zona može uključivati i donji dio leđa, a neki ljudi čak su rekli da imaju orgazam nakon stimulisanja tog područja.

TikTokerka ‘ThisModelEatsALot’ podijelila je kako je doživjela orgazam kada joj je jedan partner masirao karlicu.

Čarobni trougao na leđima – orgazam karlice

U videu koji je do sada pregledan preko 670 hiljada puta, ispričala je kako je jedan njen partner s rukom dirao područje iznad njene repnjače, sve dok nije doživjela orgazam.

To je trouglasta kost smještena na bazi kralježnice između kukova. Živci koji su ondje smješteni povezani su s genitalijama, pa njihova stimulacija šalje osjećaj uzbuđenja baš tamo gdje i treba.

Doktorica Debora Li iz online apoteke Dr Fox kaže za Metro: “‘Orgazam karlice’ je još jedan način postizanja ženskog orgazma direktnom stimulacijom živaca u području donje strane leđa. Činjenica da stimulacija križne kosti može pomoći ženama u ugodnijem seksu nije nova”.

Ženama s ekstremnim problemima donjeg mokraćnog sistema ili seksualnom disfunkcijom danas se ponekad nudi ‘neuromodulacija’ karlice pomoću specijalizovanog uređaja, hirurški ugrađenog ispod kože donjeg dijela leđa. Ovo može biti vrlo uspješno u ublažavanju njihovih simptoma.

Da biste stimulisali ovo područje, prvo morate tačno znati gdje se nalazi. Možete pronaći repnjaču, a karlična kost se nalazi iznad’, prenosi portal “24sata.hr“.

Danas objavljeno

On je Ibrahimovića vozio motorom na Sanremo: “Otkriću vam šta mi je tražio”

Zeljka

Naučnici tvrde: Delfini imaju osobine slične ljudskim, radoznali su i društveni

Zeljka

Otkrio dedi da je gej: Njegova reakcija postala hit na internetu

Zeljka

Ostavite komentar