Tviter zbog tužbe investitora u jednom danu plaća više od 800 miliona dolara - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Tviter zbog tužbe investitora u jednom danu plaća više od 800 miliona dolara

Američka društvena mreža Tviter je saopštila da će platiti 809,5 miliona dolara u sklopu nagodbe povezane sa kolektivnom tužbom, u kojoj se tvrdi da je ta kompanija obmanula investitore u vezi sa podacima o rastu njene korisničke baze i o tome koliko korisnika je imalo interakciju sa ovom platformom.

Kompanija iz San Franciska je saopštila da se predloženom nagodbom, koju i dalje mora da odobri sudija, rešavaju sve tužbe protiv te kompanije, i da Tviter ne priznaje bilo kakve prekršaje, prenosi agencija AP.

U prvobitnoj tužbi, koju je 2016. godine podnela investitorka u Tviteru Doris Šenvik, navodi se da su rukovodioci Tvitera “svesno dali netačne javne izjave u vezi sa ovim pokazateljima i da nisu otkrili interne informacije, što je rezultiralo naduvanom cenom akcija koja je pala kada je istina o angažovanju korisnika postala poznata”.

Kompanija je saopštila da planira da iskoristi gotovinu za plaćanje nagodbe u četrvtom kvartalu 2021. godine, i da očekuje da će kao rezultat toga uknjižiti jednokratni gubitak.

U tužbi se navodi da su rukovodioci Tvitera 2014. godine saopštili da se očekuje da će se prosečna mesečna baza korisnika, srednjoročno gledano, značajno povećati “na preko 550 miliona”, i na “preko milijardu” gledano na duže staze.

U 2019. godini, Tviter je prestao da prijavljuje mesečne podatke o korisnicima, a sada objavljuje samo dnevni broj korisnika.

Danas objavljeno

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rješava problem pregrijavanja kamere

Vanja A

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

Vanja A

Apple zamalo izbacio Facebook i Instagram aplikacije sa App Store-a

Vanja A

Ostavite komentar