5. Augusta 2020.

Tužne sudbine članova “Novih fosila”: Njih četvoro otišli su prerano

Big Portal

Smrt Rajka Dujmića četvrti je veliki udarac za kultni bend, piše hrvatski portal Indeks.

Začetnik grupe i prvi bubnjar Slobodan Momčilović Moka preminuo je 7. avgusta 1984, na Rajkov rođendan.

Prva pevačica grupe Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih žena bivše države, a njenu karijeru prekinula je prerana smrt 1992. godine.

Imala je tada samo 41 godinu, a preminula je od posledica akutnog infarkta u Internoj bolnici u Zadru, ostavivši iza sebe supruga i dva sina.

“Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest”, rekao je kasnije Rajko Dujmić.

Bend je šokirala smrt drugog bubnjara i supruga Sanje Doležal Nenada Šarića Brade, koji je preminuo 2012. godine u svojoj vikendici u mestu Donji Zvečaj na Mrežnici, gde je doživeo moždani udar. Porodica je Praznik rada provela u svojoj vikendici na Mrežnici, a tamo su planirali da proslave i Sanjin 49. rođendan. Nenad je odlučio da ostane u vikendici sam kako bi kuću pripremio za veliko slavlje za Sanjin rođendan.

Članovi porodice naslutili su da nešto nije u redu kad se bubnjar nakon višesatnog zvanja nije javio na telefon. Sanja je pozvala komšinicu, a ona ga je pronašla u teškom stanju.

“Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio danas. Prerano za mene i za našu decu. Nažalost, krvarenje u mozgu je od prvog trenutka bilo preobilno i izazvalo je strašne posledice. Zahvaljujem mnogobrojnim prijateljima i poznanicima koji već dva dana šalju podršku i svoju ljubav. Zahvaljujem lekarima i osoblju Karlovačke bolnice na svemu što su učinili ova dva dana. Kao vernica, molim braću i sestre u Hristu da se mole i prikazuju mise za dušu mog supruga i snagu naše porodice. Medije molim da nas ostave kako bi mogli u miru i tuzi da preživimo ove trenutke. Hvala, Sanja, Lana, Luka, Sven i Lea te ostala tugujuća familijo”, stajalo je u saopštenju koje je Sanja tada poslala medijima.

https://www.instagram.com/p/B-7y9S4nmkJ/?utm_source=ig_embed

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare