Tužiteljki SMS-ovima prijetio da će je ubiti - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Tužiteljki SMS-ovima prijetio da će je ubiti

Goran Nović iz Dervente uhapšen je zbog prijetnji smrću Nataši Božičković, tužiteljki Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a sve je priznao tokom kriminalističke obrade, saznaju “Nezavisne”. Kako nezvanično saznajemo, Božičkovićeva je bila uključena u predmet koji se vodio protiv njega. “Nović je tužiteljki SMS-ovima prijetio da će je ubiti, a prijetio…

Goran Nović iz Dervente uhapšen je zbog prijetnji smrću Nataši Božičković, tužiteljki Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a sve je priznao tokom kriminalističke obrade, saznaju “Nezavisne”.

Kako nezvanično saznajemo, Božičkovićeva je bila uključena u predmet koji se vodio protiv njega.

“Nović je tužiteljki SMS-ovima prijetio da će je ubiti, a prijetio je i članovima njene porodice”, kaže izvor blizak istrazi.

Božičkovićeva je kratko rekla za “Nezavisne” da se za izjave u vezi s ovim slučajem obratimo Pres-službi Okružnog javnog tužilaštva Doboj, odakle su nas uputili na Republičko javno tužilaštvo jer je to u njihovoj nadležnosti.

Tamo su nam potvrdili da im je Nović juče predat u nadležnost, a kako je “Nezavisnim” rekla Dragica Tojagić, portparol ove pravosudne institucije, nakon ispitivanja postupajući tužilac će odlučiti da li će za Novića biti predložen pritvor.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet ove bezbjednosne agencije na području Dervente uhapsili su u utorak N.G. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

“Osumnjičeni je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje opasne po život okružnom tužiocu u Doboj, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji tužilac obavlja”, naveli su iz policije.

Ističu da su prilikom pretresa na više lokacija na području Dervente pronađeni predmeti i dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupka.

Hapšenje Novića, koji je odranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i iznuda u pokušaju, izvršeno je pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv Siniše Straživuka zbog napada na sutkinju Snježanu Kudrić, kojoj je lani 3. novembra putem Vibera zaprijetio ubistvom. Kudrićeva je tada bila predsjednica Vijeća u procesu koji se protiv Straživuka vodi u okviru predmeta “Trezor”. Nezvanično, Straživuk je Kudrićevoj između ostalog napisao: “Gdje si, ljubavi, čekam te”. Potom je uslijedila otvorena prijetnja: “Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka. Sve ću vas pobiti!”

Straživuk je tvrdio da se udvarao sutkinji i da je sve bila šala, a ne prijetnja.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

“Zapadni Balkan je najvažniji dio ‘slagalice’ za zajedničku, bezbjedniju i ekonomski snažnu Evropu”

M.

Upozorili: “Svaka upotreba sile imaće posljedice”

M.

Oštrije mjere u Holandiji: Sve se zatvara u 17 časova

M.

Ostavite komentar