Tužioci ušli u KCUS: Stigao i nadležni tužilac - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužioci ušli u KCUS: Stigao i nadležni tužilac

Predstavnici Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, saznaje Klix.ba. Nadležni tužilac Sead Kreštalica stigao je u KCUS.

Ova akcija je pokrenuta nakon pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju u KCUS-u s akcentom na respiratore koje je nabavila “Srebrena malina”, koji se koriste u jedinicama intenzivne njege, a koji, navodno, nisu adekvatni za to.

Treba istaknuti da je danas održan i sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva BiH Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode o respiratorima koje je uvezla “Srebrena malina”.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojom nadležnošću, formiralo predmet koji se odnosi na pismo ljekara iz KCUS-a o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i na druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid-odjela, u kojem će postupati u narednom periodu.

(Agencije)

Danas objavljeno

Najmanje 20 Palestinaca stradalo u pojasu Gaze

M.

Devet vođa istočnoevropskih zemalja se sastalo i uprlo prstom u Rusiju

M.

Odobrena hitna upotreba Fajzerove vakcine kod dece od 12 do 15 godina

M.

Ostavite komentar