14. Jula 2022.

Tužilaštvo zatražilo prikupljanje potrebne dokumentacije u slučaju „Vodovod“

Big Portal

Iz OJT Banjaluka ističu da je zahtjevom naloženo da se pribavi sva dokumentacija koja se odnosi na navode prijave, finansijska dokumentacija o izvršenim plaćanjima, okončane situacije po kojima je izvršeno plaćanje, zapisnik o prijemu i primopredaji radova i sva druga relevantna dokumentacija, te da se uzmu izjave od svih lica koja imaju saznanja o navodima iz krivičnih prijava.

Nakon što Policijska uprava Banjaluka postupi po unaprijed navedenom zahtjevu i dostavi traženu dokumentaciju i izjave svih lica, Tužilaštvo će donijeti odluku o eventualnim drugim radnjama koje treba preduzeti ili donijeti konačnu odluku po navodima iz krivičnih prijava.

Podsjetimo, u decembru prošle godine aktuelna uprava „Vodovoda“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivše uprave tog preduzeća.

Grad je krivičnu prijavu protiv bivše uprave „Vodovoda“ podnio u aprilu ove godine zbog sumnje da su radnjama lično ili u svojstvu upravnih organa tog preduzeća počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

U posljednja dva mjeseca, Gradska uprava je svake sedmice podnosila urgencije u ovom predmetu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare