Tužilaštvo traži produženje pritvora jatacima ubice Mihajla Stupara Šmita - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilaštvo traži produženje pritvora jatacima ubice Mihajla Stupara Šmita

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zatražilo je produženje pritvora Bojanu Savanoviću i Gojku Šobotu, koje terete da su pomogli odbjeglom Marku Momiću nakon ubistva Mihajla Stupara zvanog Šmit u Prijedoru.

Pritvor je zatražen za još dva mjeseca zbog uticaja na svjedoke i uništavanja dokaza, a konačnu odluku donijeće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Mihajlo Stupar Šmit ubijen je 11. marta ove godine, a njegovo beživotno tijelo pronašli su lokalni ribari pored rijeke Sane u mjestu Raškovac kod Prijedora.

Obdukcijom je utvrđeno da je Stupar umro nasilnom smrću i da je krvnički izudaran bejzbol palicom i nogama po glavi nakon čega je nastupila trenutna smrt.

Obdukcija Stupara potvrdila je da je žrtvi bio prelomljen vrat.

– Osim palicom, žrtva je udarena i nogom u glavu – dodao je izvor iz istrage.

Marko Momić koji je označen kao direktni počinilac ubistva pobjegao je u Srbiju i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Tokom istrage pronađen je i automobil kojim je najvjerovatnije pregažen Stupar.

Osumnjičeni za ubistvo Marko Momić odranije je poznat policiji, a ubistvo je, kako je ranije otkrio izvor, počinio u vrijeme kada se nalazio pod mjerama bezbjednosti koje mu je odredio Sud BiH.

Naime, Momić se morao redovno javljati u Policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH zbog hapšenja po međunarodnoj potjernici prošle godine.

Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvu tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Međutim, Sud BiH odbio je da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u raspisanoj potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je počinio Momić.

Policiji je od ranije poznat i ubijeni Stupar koji je takođe bio hapšen zbog krivičnih djela povezanih sa trgovinom narkoticima.

– Motiv ubistva za sada nije poznat, ali najverovatnije se radi o nekim neraščišćenim računima između Momića i Stupara, a kakvi su to računi bili biće poznato nakon hapšenja osumnjičenog koji se trenutno nalazi u bjekstvu – objasnio je ranije izvor iz istrage.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar