Tužilaštvo traži novo suđenje, odbrana slobodu: Drugostepena sjednica krim-tehničarima u predmetu "David Dragičević" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilaštvo traži novo suđenje, odbrana slobodu: Drugostepena sjednica krim-tehničarima u predmetu “David Dragičević”

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je održana drugostepena sjednica u postupku protiv krim-tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca i Zorana Bošnjaka koji su prvostepenom presudom oslobođeni krivice.

Tužilac Dalibor Vrećo zatražio je da se oslobađajuća presuda ukine i da se suđenje ponovi.

S druge strane advokat Aleksandar Jokić je istakao da je prvostepena presuda jasno, precizno i razmljivo obrazložena, te da je Okružni sud u Banjaluci treba potvrditi.

Podsjetimo, Osnovni sud u Banjaluci je u januaru ove godine oslobodio Mikicu Marijanca i Zorana Bošnjaka krivice da su uništili dokaz u istrazi ubistva Davida Dragičevića.

Sudija Radmila Medaković izjavila je tada u obrazloženju presude da tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

– Nije dokazan umišljaj, odnosno da su optuženi svjesno uništili dokaz koji je bio bitan u istrazi ubistva – dodala je Medakovićeva.

Optužnica protiv krim-tehničara podignuta je u septembru 2018. godine, a optuženi su se o krivici izjasnili u decembru 2018, odnosno januaru 2019. godine.

Suđenje optuženima počelo je u aprilu prošle godine.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak bacili su bokserice koje su 25. marta 2018. godine, nakon obdukcije tijela ubijenog mladića, prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno u prostoriju za sušenje predmeta.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo “sprječavanje dokazivanja” – navodilo se u optužnici.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Pretresi u Tuzli zbog prometa oružjem

M.

Akcija u Tuzli: Dvojac osumnjičen za šverc oružja u više država

M.

Pritvor mladiću osumnjičenom za ubistvo u Prijedoru

M.

Ostavite komentar