Tužilaštvo o Novaku Đokoviću: Koristio validne PCR testove za ulazak u Australiju - BIGportal.ba
Region Sport Tenis Vijesti

Tužilaštvo o Novaku Đokoviću: Koristio validne PCR testove za ulazak u Australiju

Tužilaštvo je izvršilo provere i utvrdilo da je Novak Đoković koristio validne PCR testove za ulazak u Australiju.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, odbacilo je krivičnu prijavu potpisnika “Budimir Grom” u kojoj se navodi da su nepoznata lica sačinila falsifikovanu ispravu – PCR potvrde, koje je kasnije upotrebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize.

Prijava je tužilaštvu bila podneta 12. januara elektronskim putem protiv NN lica zbog izvršenja krivičnog dela Falsifikovanje isprave, saopštilo je tužilaštvo. Tužilaštvo je izvršilo neophodne provere, u kom cilju je upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provere tačnosti podataka, odnosno navoda iz krivične prijave.

Tužilaštvo je danas obavešteno od strane Ministarstva zdravlja da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrdjeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične.

“Uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa kovid 19 za lice Novak Đoković utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2022. godine validne”, precizira tužialštvo.

Nakon prikupljenih podataka tužilaštvo je rešenjem odbacilo krivičnu prijavu, obzirom da prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Đoković je pokušao da uđe u Australiju kako bi igrao turnir na koji je pozvan, a nadležnima je dostavio traženu dokumentaciju da je preležao koronavirus i da na osnovu toga ima pravo da uz medicinsko izuzeće uđe u tu zemlju, koja je nevakcinisanima zabranila ulazak.

Uprkos tome što je Đoković pred sudom Australije dokazao da je imao svu neophodnu dokumentaciju, na osnovu odluke ministra, njemu je zabranjen ulazak u tu zemlju.

b92

Danas objavljeno

LK: Romin evro prvijenac, Murinjo za istoriju

Vanja A

Mari brani Vimbldon

Vanja A

Bijeljina: Požar u pogonu fabrike “Sava”

Vanja A

Ostavite komentar